Ana sayfa Haber 40’ında 40 Kadın

40’ında 40 Kadın

844
0

40-kadın
“Hayatlarının bir kesitinde onlarla buluştum. Birçoğu kamerayı ilk kez görüyor, ilk kez bakıyordu. Çekinenler oldu önce. Ama kelimeler dökülmeye başlayınca ağızlarından, gerisi hızla geldi. Öyle ki bir volkandan taşar gibi anlattı bazıları, hayatlarının tehlikeye gireceğini bile bile…”

Belgeseliyle aynı isimle yayımlanan kitabının önsözüne böyle başlıyor “40’ında 40 Kadın”ın yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu.

Yapımı 1 yıldan fazla süren, farklı sosyo ekonomik yapıdan yaşı 40’ına gelmiş 40 kadının öykülerini, kendi ağızlarından anlattıkları sevinçler, burukluklar, acı ve hüzünler dolu olsa bile nihayetinde bir şeyleri yeniden keşfetmenin ve farkına varmanın belgeseli “40’ında 40 Kadın” 81 ilde aynı anda gösterimi yapılacak olan belgeselin Ankara ayağında Sinema Sanat Merkezi Derneği ve Film Tayfası’nın ortaklaşa çalışması ve Büyülü Fener Sinemaları’nın katkılarıyla, herkesin görmesi gereken bu belgesel “Dünya Kadınlar Günü”olan 8 Mart 2011 Salı akşamı saat 19.30’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterime giriyor.

Ücretsiz gerçekleştirilecek gösterime tüm sinemaseverler davetlidir.

Önceki makaleThe King’s Speech
Sonraki makaleSchwarzfahrer
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here