Ana sayfa Haber 22. Ankara Uluslarası Film Festivali Başlıyor

22. Ankara Uluslarası Film Festivali Başlıyor

704
0

22. Ankara Uluslarası Film Festivali Başlıyor

Mart ayının ilk yarısı !f Ankara Bağımsız Film Festivali ve 2. El Kısa Film Festivali ile renkleniyor. 17-27 Mart tarihleri arasında ise başkent, 22. Ankara Uluslararası Film Festivali’ni ağırlamaya hazırlanıyor.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, Halkbank ana sponsorluğunda düzenlenen festival, programı sinemaseverlere birbirinden renkli bölümler sunuyor. Merakla beklenen filmlerin yanı sıra festival boyunca başkent yurtiçinden ve yurtdışından katılacak sinemacıların panellerine, söyleşilerine ve atölyelerine ev sahipliği yapacak.

Festival, Jerzy Skolimowski, Jan Svankmajer, Werner Herzog, Xavier Dolan, Bong Joon-ho, Tony Gatlif, Alain Corneau gibi yönetmenlerin son filmlerinden, Bertrand Tavernier, Takeshi Kitano ve Ken Loach gibi ustaların filmlerine uzanan zengin programa sahip.

Ulusal çapta uzun, kısa ve belgesel film yarışma bölümlerinin yanı sıra, Doğaya Karşı İnsan, Toplu Gösterim: Jerzy Skolimowski, Dünyanın Her Köşesinden, Ustalar, Yitip Gidenlerin Ardından Yeni Bir Pencere: Kazakistan, Panahi ve Rasoulof’a Özgürlük!, Yaşasın Komün!, Geceyarısı Sineması, Başka Bir Evren, Yeni İtalyan Sineması gibi oldukça ilgi çekici seçkiler festival programında hemen göze çarpıyor.

Açılış Töreni 17 Mart Perşembe günü, saat 19.30’da MEB Şura Salonu’nda yapılacak festivalin biletleri, 12:00 seanslarında 2.5 TL, 14:30 ve 17:00 seansları için 5 TL, 19:15 ve 21:30 seansları içinse 10 TL’den satışta olacak. En Kısa Gece, Beyaz Gece ve Geceyarısı Sineması’nın da biletleri ise 10 TL olarak belirlendi. Kısa ve Belgesel gösterimlerinin bilet bedeli is tüm seanslar için gene 2,50 TL. Biletler sinema gişelerinden temin edilebilecek.

Film gösterimleri Batı Sinemaları, Büyülü Fener Kızılay, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institute Ankara’da gerçekleşecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Institut Ankara’da gerçekleşecek tüm etkinliklerin ise ücretsiz olacağı açıklandı.

22. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin detaylı film ve etkinlik programına önümüzdeki günlerde yer vereceğiz.

Önceki makaleAmarcord Yayında
Sonraki makaleFestival Okullarda
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here