Ana sayfa Haber Fatih Akın’ın Kitabı Çıktı

Fatih Akın’ın Kitabı Çıktı

964
0

Fatih Akın’ın Filmlerimin Tarihçesi adını verdiği ve perşembe günü piyasaya çıkacak olan kitabından birkaç bölüm Hamburger Abendblatt gazetesinde yayımlandı.

Kitapta çocukluğuna değinen Akın, küçükken meraklı ve güvenilir bir çocuk olduğundan bahsederken, kardeşi Cem ile sürekli birbirlerini kolladıklarını da anlatıyor. “Annem ve babam evde katı olmalarına rağmen bizi çok severdi. Hatta dayak bile yiyorduk” diyen ünlü yönetmen, Almanca’yı oyun oynarken öğrendiğini evde Türkçe konuşulduğunu belirtiyor.

12 yaşından beri çeşitli işlerden para kazanmaya başladığını yazan Akın, “Diğer arkadaşlarım tatildeyken, ben sabah altıda fabrikada olmak zorundaydım. Yine de babama müteşekkirim. Aldığım disiplin ve kazandığım güvenilirlik bugünkü çalışmalarımda da bana yol göstermekte” ifadelerini kullandı.

Fatih Akın kitabında, “Lise sonuna kadar Türkiye benim için sadece tatil yapılan bir yerdi. Türkiye’de yaşayanlarla o dönemde münasebetim yoktu” diyor, ülkeyi kısa filmi ‘Getürkt’ ile keşfettiğini vurguluyor. Akın Amerika’dan sık sık film çevirmek için teklif aldığından da bahsetti. (Radikal)

Önceki makaleGelecek Uzun Sürer’in Galası Toronto’da Yapıldı
Sonraki makaleİFSAK’tan Film Analizi Seminerleri
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here