Ana sayfa Haber Altın Koza’daki Atölye Programı Açıklandı

Altın Koza’daki Atölye Programı Açıklandı

581
0

Bu yıl 18. kez düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali, 20 farklı üniversitede sinema üzerine eğitim gören 40 öğrenciyi, profesyonellerle biraraya getirecek. Atölye, festivalin, Türk sinemasına ve Türk sinemasının geleceğine yatırım yapma ve destek verme iddiasını destekleyecek bir çalışma olmayı hedefliyor.

18. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenecek “Altın Koza Öğrenci Atölyesi”, 20 üniversitenin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerine devam eden 40 öğrencisini, Adana’da biraraya getirecek olan atölyenin genel koordinatörlüğünü senarist ve yönetmen Işıl Özgentürk’ün yapıyor. 18 – 24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan atölye çalışmalarının programı ise şöyle;

18 Eylül Pazar: Türk ve Dünya Sineması Tarihi
Yard. Doç. Dr. Nilay Ulusoy

19 Eylül Pazartesi: Senaryo Nedir? – Yönetmenlik
Işıl Özgentürk

20 Eylül Salı: Film Analizi
Alin Taşçıyan

21 Eylül Çarşamba: Görüntü, Çekim Teknikleri, Kamera
Uğur İçbak

22 Eylül Perşembe: Prodüksiyon hazırlıkları – Film yapımı
Zeynep Özbatur Atakan

23 Eylül Cuma: Kurgu, Montaj
Çiçek Kahraman

24 Eylül Cumartesi: Film Çekimi – Uygulama
Işıl Özgentürk

Önceki makaleBisiklet’in Festival Serüveni Devam Ediyor
Sonraki makaleYeni Çıkan Sinema Kitapları: Filmler ve Rüyalar
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here