Ana sayfa Haber İzmir Kısa Film Festivali’nde Ödüller Verildi

İzmir Kısa Film Festivali’nde Ödüller Verildi

769
0


16-20 Kasım tarihlerinde düzenlenen 12.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu.

Festivale bu yıl 65 ülkeden 1300’ü aşkın film başvurmuş ve 40 ülkeden 117 film seçilmişti. Ödül töreninde festivalin ulusal kategorisinde 9, uluslararası kategorisinde ise 11 film Altın Kedi ödülü için yarıştı. Atilla Dorsay, Tayfun Pirselimoglu, Tülin Özen, Christophe Leparc ve Cedomir Kolar’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu ödül alan filmler açıklandı.

Festivalin Ulusal Film Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü Ali Ata Bak ile yönetmen Orhan İnce; Uluslararası Film Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü Mokhtar (Kanada) ile yönetmen Halima Quardiri; Ulusal Film Yarışması Altin Kedi Ödülü’nü Nolya ile yönetmen Cem Öztüfekçi ve Uluslararası film Yarışması Altın Kedi Ödülü’nü ise El Vendedor Del Ano (İspanya) ile yönetmen Cote Soler aldı.

Festival komitesi ayrıca bu yıl ulusal filmler alanında genç oyunculara destek verme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile yeni bir dal tesis etmiş, genç ve umut veren oyuncuları ödüllendirmeye karar vermişti. Bu bağlamda jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu En İyi Oyuncu ödülü’ne Ali Nuri Türkoğlu’na layık görüldü.

Önceki makaleHanna
Sonraki makaleJean Seberg Kitabı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here