Ana sayfa Haber Pera Film’de Futbol Paneli Düzenleniyor

Pera Film’de Futbol Paneli Düzenleniyor

577
0


Pera Film, Ankara Arjantin Büyükelçiliği, İstanbul Cervantes Enstitüsü ve INCAA – Arjantin Film Kurulu işbirliği ile hazırlanan “Arjantin: Sinema ve Futbol” film programı kapsamında 17 Şubat Cuma günü Pera Müzesi Oditoryumu’nda saat 18:00’de “Futbolun Sineması ve Sinemanın Futbolu” isimli bir panel düzenlenecek.

Eurosport Türkiye işbirliğiyle düzenlenen panele, Eurosport Türkiye Genel Müdürü ve Radikal Gazetesi yazarı Bağış Erten, spor yazarı ve film eleştirmeni İbrahim Altınsay ile spor yazarı ve film eleştirmeni Uğur Vardan katılacaklar. Panelin ardından ise saat 19:00’da Maradona’yı Sevmek filmi gösterilecek.

“Arjantin: Sinema ve Futbol” film programı futbol kültürünü perdeye taşımayı, futbol ve sinema hayranlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. 4 – 29 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen programda, birbirinden ilginç dört belgesel ve bir kurmaca olmak üzere toplam beş film sunuluyor.

17 Şubat Cuma
18:00 Panel: Futbolun Sineması ve Sinemanın Futbolu
Konuşmacılar:
Bağış Erten (Eurosport Türkiye Genel Müdürü, Radikal Gazetesi Yazarı)
İbrahim Altınsay (Spor yazarı, Sinema Eleştirmeni)
Uğur Vardan (Spor yazarı & Sinema Eleştirmeni)

19:00 Gösterim: Maradona’yı Sevmek – Yönetmen: Javier Vázquez
Arjantin / Argentina, 2005, 75’

Etkinlik ücretsizdir.

Önceki makaleMarie Mandy Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne Konuk Oluyor
Sonraki makaleGoethe Institut İstanbul’da Yakın Dönem Alman Sineması
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here