Ana sayfa Haber 17. Türkiye / Almanya Film Festivali Seçici Kurulları Ödülleri Açıklandı

17. Türkiye / Almanya Film Festivali Seçici Kurulları Ödülleri Açıklandı

626
0


17. Türkiye / Almanya Film Festivali Seçici Kurulları Ödülleri açıklandı. Üç değişik jüri ve seyirciler değişik kategorilerde ödüllerini açıkladılar.

Christian Petzold’un “Barbara” adlı uzun metraj filmi ile Reis Çelik’in “Lal Gece”si filmi 17. Türkiye / Almanya Film Festivali’nin en iyi filmi seçildiler. En iyi erkek oyuncu ödülünü Türk sinemasının ünlü aktörü İlyas Salman Lal Gece adlı yönetmenliğini Reis Çelik’in yaptığı filmdeki üstün performansından dolayı aldı. En iyi kadın oyuncu ödülü ise sinemaya ilk adımını atan genç Dilan Aksüt’e verildi.

Öngören ödülünü ise yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yaptığı “Zenne” filmi aldı.

Seyirci ise “Kaddisch für Einen Freund / Bir Dost İçin Hayır Duası” dedi. 17. Türkiye Almanya Film Festivali Seyirci Ödülü’nü yönetmenliğini Leo Khasin yaptığı “Kaddisch für Einen Freund / Bir Dost İçin Hayır Duası” adlı filmi aldı.

Kısa film yarışmasının birincisi “Buz Çiçekleri” (Yönetmen: Susan Gordanshekan). En iyi ikinci kısa film ise “Long Distance Call” (Yönetmen: Grzegorz Muskala) oldu. En iyi 3. Kısa Film ödülünü de “Ali Ata Bak” (Yönetmen: Orhan İnce) aldı.

11 Mart Pazar günü festival ödül alan filmlerin gösterilmesinden sonra ve kapanış filmi olarak Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu’da adlı filmiyle kapanacak.

Önceki makale1. Sinema Blogları Buluşması Kadıköy’de Gerçekleşti
Sonraki makaleBir Ses Böler Geceyi Gösterime Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here