Ana sayfa Haber Uyku Hastalığı Alman Kültür Merkezi’nde Gösteriliyor

Uyku Hastalığı Alman Kültür Merkezi’nde Gösteriliyor

777
0


Geçtiğimiz yılın dikkat çeken Alman filmlerinden Uyku Hastalığı, 22 Mart 2012 tarihinde, Perşembe günü, saat 19.00’da Alman Kültür Merkezi’nde gösteriliyor.

Ebbo Velten ve eşi Vera neredeyse 20 yıldır Afrika’nın çeşitli ülkelerinde yaşamaktadırlar. Doktor olan Ebbo, hayatını tümüyle dolduran bir uyku hastalığı projesi yürütmektedir. Vera ise Yaounde’de yaşayan farklı ülkelerden gelmiş insanlardan oluşan çevrede kendini giderek yalnız hissetmekte ve kızından ayrı olduğu için de acı çekmektedir. Ebbo bir seçim yapmak zorundadır: Ya Afrika’daki hayatından vazgeçecektir ya da sevdiği karısını kaybetmeyi göze alacaktır. Aradan yıllar geçer. Paris’li genç bir doktor, Dünya Sağlık Örgütü adına Kamerun’da yürütülen bir projeyi denetlemekle görevlendirilir. Karşısında bütün hayallerini kaybetmiş, kayıp bir adam olarak Ebbo Velten durmaktadır.

Uyku Hastalığı
Almanya/Fransa/Hollanda, 2010/2011, 91’
Yönetmen: Ulrich Köhler
Oyuncular: Pierre Bokma, Jean-Christophe Folly, Jenny Schily, Hippolyte Girardot
Almanca, Türkçe altyazılı

Önceki makale31. İstanbul Film Festivali Alternatif Film Önerileri
Sonraki makaleThe Descendants
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here