Ana sayfa Haber Hisar Kısa Film 2013 Başvuruları Sona Eriyor

Hisar Kısa Film 2013 Başvuruları Sona Eriyor

646
0


Hisar Kısa Film Seçkisi 2013 başvuruları bu hafta sona eriyor!
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin 2005 yılından beri sürdürdüğü ve yılın en iyi 10 kısa filmini bir DVD’de toplayan Hisar Kısa Film Seçkisi’nde kısa filminizle yer almak istiyorsanız, başvurular bu hafta sona eriyor.
Hisar Kısa Film Seçkisi 2005 yılından bu yana yıl içerisinde Türkiye’de çekilen yüzlerce kısa filmi tarıyor, başvuruları topluyor, elemelerden geçiriyor ve jüri kararıyla seçilen 10 kısa filmi bir DVD’de toplayarak sinema okullarına, ulusal ve uluslararası yarışmalara, festivallere gönderiyor. Hisar Kısa Film Seçkisi kısa filmcilerin filmlerini ve kendilerini duyurmaları için önemli bir fırsat. Seçki’ye alınacak filmlerin ilk toplu gösterimi ise 32. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.
Hisar Kısa Film Seçkisi 2013’ü belirleyecek ana jüride yönetmen Belmin Söylemez, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, yapımcı Sevil Demirci ve oyuncu Taner Birsel yer alıyor.
Seçkiye 2012 yılı içinde üretilmiş kısa filmler (kurmaca, belgesel ve animasyonlar) başvurabiliyor.  Hisar Kısa Film Seçkisi için son başvuru tarihi 25 Ocak 2013.
Başvuru formu ve başvuru koşulları için www.mafm.boun.edu.tr adresini ziyaret edebilir ya da 0212 359 46 77 veya 78 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 
Önceki makale!f İstanbul’un Keşif Bölümü Belli Oldu
Sonraki makaleKarşıt Sinema Manifestosu Yayınlandı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here