Ana sayfa Haber Benim Çocuğum Boğaziçi’nde Gösterilecek

Benim Çocuğum Boğaziçi’nde Gösterilecek

806
0


!f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterime giren ve iki haftada 4500’ü aşkın kişi tarafından seyredilen Benim Çocuğum belgeseli, 25 Mart Pazartesi günü, saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi’nde gösterilecek. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikayelerini konu alan belgeselin gösteriminin ardından “aile” konusu tartışmaya açılacak. “Benim Çocuğum Belgeseli Boğaziçi Üniversitesi Özel Gösterimi ve Aile Paneli”ne Sosyolog Meltem Ahıska, Feminist Yazar Gülnur Acar Savran, Aktivist Mehmet Tarhan ve LİSTAG Aile Grubu’ndan Şule Ceylan konuşmacı olarak katılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ile düzenlenecek panele Boğaziçi Üniversitesi Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu (LuBUnya), Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK), Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK), Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü ve Boğaziçili Feministler ev sahipliği yapacak.
Önemli Not:Herkese açık ve ücretsiz olan etkinliği takip etmek isteyenlerin aysel.calim@boun.edu.tr adresine mail yollayarak kayıt yaptırması gerekmektedir.  
Önceki makaleHaneke DVD Seti Çıktı
Sonraki makaleYozgat Blues’un Posteri Yayınlandı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here