Ana sayfa Haber A Promise

A Promise

680
0

Fransızların üretken yönetmeni Patrice Leconte yeni filminde Stefan Zweig’ın Journey into the Past kitabından yola çıkıyor. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde başlamış bir aşk üçgenine odaklanıyor. 1. Dünya Savaşı arka planlı filmde, hasta bir fabrikatör ve eşinin arasına giren genç bir öğrencinin hikayesini izliyoruz.

Dönem filmlerini başarıyla beyazperdeye taşıyan Leconte, anlaşıldığı kadarıyla kendine has mizahını yeni filminde de kullanarak, zorlu bir konuyu keyifli ve seyri yüksek bir şekilde anlatıyor. Yönetmenin ilk İngilizce filmi olan A Promise, Berberin Kocası ve Köprüdeki Kız gibi yönetmenin filmografisinin ağır toplarıyla rekabet edecek kadar başarılı gözükmese de, Leconte ve Zweig isimleri merak uyandırıyor. Filmin başrollerinde Alan Rickman, Rebecca Hall ve Richard Madden’in de yer aldığını belirtelim.

Önceki makaleLuchino Visconti Kitabı
Sonraki makaleIf İstanbul’un Keşif Bölümündeki Filmler Açıklandı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here