Ana sayfa Haber Murat Düzgünoğlu’ndan Yeni Film

Murat Düzgünoğlu’ndan Yeni Film

1942
0

Murat Düzgünoğlu, yeni filminin çekimlerini tamamladı. Adana ve çevresinde yapılan çekimler üç hafta sürdü.

Yönetmen Murat Düzgünoğlu’nun senaryosunu Melik Saraçoğlu ile birlikte yazdığı filmin yapımcılığını Fikirtepe Film üstleniyor. Görüntü Yönetmeni Şafak Ildız, Sanat Yönetmeni ise bol ödüllü bir isim olan Osman Özcan. Oyuncu kadrosunda Muhammet Uzuner, Baran Şükrü Babacan, Güler Ökten, Muhammet Cangören, Kübra Kip ve Bülent Düzgünoğlu yer alıyor.

Mahir, çocukluğunda yaşadığı ve abisinin ölümüyle sonuçlanan trajik bir olay nedeniyle yıllardır uzak olduğu köyüne babasından kalan portakal tarlasını satmak için gelir. Ancak işler umduğu gibi gitmez… Beynindeki tümörle günden güne ölüme yaklaşan ve ölüm korkusuyla başetmeye çalışan Mahir, ölmüş abisini karşısında bulur! Halef, Mahir’in abisi olduğunu iddia etmektedir…

2008 yılında çektiği ilk filmi “Hayatın Tuzu” ile Bursa Uluslararası İpek Yolu Film Festivali’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ alan Murat Düzgünoğlu,  ikinci filmi “Neden Tarkovski Olamıyorum?” ile 21. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Yılmaz Güney Ödülü” ve “Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü” kazanmıştı. Film yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katıldı.

 

Önceki makaleWild
Sonraki makaleTÜRVAK’ta Giovanni Scognamillo Sergisi
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here