Ana sayfa Haber Erdem Tepegöz Bilimkurgu Filmi Çekti

Erdem Tepegöz Bilimkurgu Filmi Çekti

1477
0

Zerre filminin senaristi ve yönetmeni Erdem Tepegöz, bilim kurgu türündeki yeni filmi Gölgeler İçinde’nin çekimlerini tamamladı! Yönetmen, konusu sır gibi saklanan ikinci filmi Gölgeler İçinde’yi, Gürcistan’da bir maden kasabasında beş haftada çekti.

Ülkemizde fazla örneği bulunmayan bilim kurgu türünde olması nedeniyle beklentileri yükselten Gölgeler İçinde, bağımsız bir bilim kurgu filmi olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Başarılı yönetmenin merakla beklenen ve konusu sır gibi saklanan yeni filmi, Gürcistan’ın ortasında, Sovyetler Birliği döneminden kalma bir maden kasabasında çekildi. Gölgeler İçinde’nin başrolünde, yer aldığı Homeland ve Prison Break gibi Hollywood projeleriyle tanınan ünlü aktör Numan Acar bulunuyor.

Yapımcılığını Türkiye’de Contact Film Works şirketiyle Figen Ermek Özçorlu ve Umut Özçorlu’nun üstlendiği fimin görüntü yönetmenliğini ise Hayk Kirakosyan yapıyor. Yapım aşamasının ardından festival yolculuğuna başlayacak olan Gölgeler İçinde’nin 2019’da vizyona girmesi planlanıyor.

 

Önceki makaleNuri Bilge Ceylan Sineması
Sonraki makaleBeykoz Kundura Film Günleri: Bir Yaz Gecesi Sineması
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here