Ana sayfa Haber Ankara’da Godard Günleri

Ankara’da Godard Günleri

741
0

SBF Sekans Sinema Kulübü’nün İlef Sinema Topluluğu yardımı ve desteği ile Mart başında yayınlayacağı “Sine-Göz”(eski adıyla Sinematek) dergisinin 4. sayısında kapak konusu olan “Godard Sineması”ndan hareketle, bu iki topluluğun ortaklaşa düzenlediği ve beş güne yayılacak olan, yönetmenin uzun ve kısa metraj filmleri ile belgesellerinin gösterileceği ve çeşitli söyleşilerle desteklenecek “Ankara Godard Günleri” etkinliğimize tüm sinemaseverleri bekliyoruz.
Program:
– 28 Şubat Perşembe 17.30’da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi MTÖ Salonu’nda “Vivre Sa Vie” (1962) gösterimi ve Arş. Gör. Bahar Şimşek’in Godard sinemasıyla ilgili sunumu.
– 3 Mart Pazar 21.00’da Kafe Ortadünya’da “La Chinoise” (1967) gösterimi.
– 5 Mart Salı 19.00’da Aylak Yaşam Kültür Evi’nde “Pierrot Le Fou” (1965) gösterimi ve söyleşi,
– 6 Mart Çarşamba 18.00’de Tayfa Kitapkafe’de “JLG / JLG: Self-Portrait in December” (1994) ve “Here and Elsewhere” (1976) gösterimi ve ardından “Sekans Dergisi” Editörü Gökhan Erkılıç ile Söyleşi,
-7 Mart Perşembe günü, -8 Mart Dünya kadınlar gününe atfen- Siyasal Bilgiler Fakültesi Küçük Amfi’de saat 15:30’da “Masculin Féminin” (1966) film gösterimi ardından 17:30’da Prof. Dr. Zeliha Etöz katılımıyla “Godard ve Kadın” üst başlıklı söyleşi gerçekleştirilecektir.
* Tüm gösterimler ücretsiz olacak ve yönetmenin kısa filmleriyle desteklenecektir. Talep olması halinde gösterimler Türkçe altyazıya ilaven, İngilizce altyazı ile gösterilecektir.
Önceki makaleSekans Sinema Grubu Film Eleştirisi Yarışması
Sonraki makaleAltyazı’nın Mart Sayısı Çıktı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here