Ana sayfa Haber 4. Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nden Video-Eylem Atölyesi

4. Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nden Video-Eylem Atölyesi

586
0


Çevrenizde yaşanan hak ihlallerinin sessiz izleyicisi olmaktan yoruldunuz mu? Değişim yaratmaya katkıda bulunmak için film çekmek mi istiyorsunuz? Yürüttüğünüz bir hak mücadelesini kameranın gücüyle yükseltmek mi istiyorsunuz?  Eğer öyleyse bu atölye sizin için!
4. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında 7-8-9 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleşecek “video-eylem atölyesi”, Türkiye’den ve Yunanistan’dan eğitmenleriyle video-eylemin teorik ve pratik yapısına ilişkin konuların tartışılıp paylaşıldığı önemli bir ortama ev sahipliği yapacak. İlk gününde video-eylemin tarihi, benzer örnekleri, teknik özellikleri ve belgesel sinema ile ilişkisinin paylaşıldığı atölyenin son iki günü pratiğe ve kolektif üretime yoğunlaşacak.
Atölyeye katılmak isteyenler aşağıdaki başvuru formunu doldurarak 3 Aralık 2012 tarihine kadar pogram@documentarist.org adresine mail atabilir. 
Tarih: 7-8-9 Aralık 2012
Yer: Cezayir Salonu, Galatasaray
Konuklar: Oktay İnce (Karahaber Video/Eylem Atölyesi) Alper Şen (Artıkişler Kolektifi), Ege Berensel, Georgia Tsismetzoglou, Ahmet Soner, Ersin Çelik, Berke Baş, Özhan Önder, Özlem Sarıyıldız.
Önceki makaleGezici Festival’in Atölye ve Panel Programı
Sonraki makale4. Hangi İnsan Hakları Festivali Başlıyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here