Ana sayfa Haber 2012 If Istanbul Bağımsız Filmler Festivali Yaklaşıyor

2012 If Istanbul Bağımsız Filmler Festivali Yaklaşıyor

678
0


2012 If Istanbul Bağımsız Filmler Festivali yaklaşıyor. Festival kapsamında Todd Solondz’un Dark Horse’u Venedik ve Toronto’dan sonra İstanbul’da gösterilecek. Hayatlarındaki çıkmazlardan ve yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için evlenen Abe ve Miranda’nın hikâyesi herkese çok tanıdık gelecek. Festival’in Yol (Trip) bölümünde Neal Cassady’nin belgelediği ve hiç yayınlanmamış olan yolculuk hikâyesi Magic Trip gösterilecek. Minimalizmin isim babası, sinema ustası Michael Nyman nasıl Az’ın daha Çok olduğunu anlatacak.

Solondz’un Dark Horse’u Venedik ve Toronto’dan Sonra İstanbul’da
Zihn karıştıran, hayatı ters açıdan gösteren satirik kara mizah mı dediniz? Todd Solondz demek istediniz. Hayatlarındaki çıkmazlardan ve yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için evlenen Abe ve Miranda’nın hikayesi çok tanıdık gelebilir. Venedik ve Toronto Film Festivalleri’nden sonra Solondz’un son filmi !f İstanbul’da.

Yolda Olmak Vardı Şimdi.. Bir de 60’larda Yaşamak
60’ların ruhuyla boyanmış bir okul otobüsüyle Amerika’yı baştan başa kat etmek için yola çıkan Ken Cassady (One Flew Over The Cuckoo’s Nest) ve ona katılan Neal Cassady’nin (On the Road) belgelediği ve hiç yayınlanmamış olan yolculuk hikayesi ‘Magic Trip’ bizi bile ofisten çıkıp yollara düşmeye ikna etti. Festivali hazırlamak için planlarımızı erteledik ama yolculuk filmlerinden oluşan ”Trip/Yol” bölümü ile sinemada gezinmeye karar verdik.

Minimalizmin İsim Babası Michael Nyman Konuğumuz Oluyor
50. senesinde sanatın her dalında etkisi tartışılmaz olan minimalizmin isim babası müzisyen, fotoğrafçı ve sinema ustası Michael Nyman nasıl ‘Az’ın daha Çok’ olduğunu anlatacak. ”Video Kamera ve Nyman’ın” gösterimi ardından Soru-Cevap seansında ve kısa filmlerinden bir seçki ile açılan samimi atölye çalışmasında Nyman, minimalizm, müzik ve sanat üstüne konuşacak. Bekliyoruz.

!f Blog’da Kendin Gör
Görsel teknolojilerin gün geçtikçe iyileşmesi, telefonların kameraya dönüşmesi ve her birimizin elinde her dakikamızı kayıt edebilir hale gelmesiyle yaklaşık 5 yıldır devam ettiğimiz Kendin Gör seçkisini haftalık olarak blogumuza taşıdık. Ekibin “Aman bunu mutlaka seyredin” diye birbirine attığı Youtube, Vimeo ve diğer kanallardan karşımıza düşen, bazen amatör kameralarla çekilen ancak bazen de bize kendimizi iyi hissettiren, insanların hayata bakışlarını gösteren çoğunlukla kısa seçkiler. Her Salı !f Blog’da.. Eğer bize öneriniz olursa Twitter’da #kendingor diyebilirsiniz.

Önceki makaleYeni Çıkan DVD’ler: Bir Zamanlar Anadolu’da
Sonraki makale7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Filmlerinizi Bekliyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here