Ana sayfa Haber Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Henri Cartier-Bresson Okuması

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Henri Cartier-Bresson Okuması

609
0

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Merih Akoğul’un hazırlayıp sunduğu Fotoğraf Kulübü etkinliğinde bu ay, dünyanın en çok tanınan efsane fotoğrafçısı Henri Cartier-Bresson yer alıyor. “Fotoğraf Okumaları” başlığı altında gerçekleşen bu seride Akoğul, dünya fotoğrafına yön vermiş önemli fotoğrafçıların unutulmaz karelerini ele alıp, onların teknik ve estetik okumalarını yapıyor.

Kasım ayı etkinliğinde, Cartier-Bresson’un ilk dönem fotoğraflarından Saint Lazzare Garı ele alınarak, bu fotoğraf üzerinden bir fotoğraf okuması gerçekleştirilecek. Bir yandan, bu fotoğrafın Cartier-Bresson ve fotoğraf dünyası için önemi konuşulurken, diğer yandan da sanatçının diğer örnekleri üzerinden fotoğraf görüşü irdelenecek.

21 Kasım Pazartesi
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Önceki makale23. İstanbul Kısa Film Festivali Başlıyor
Sonraki makaleTürk Sinemasının Kurucu Yönetmenlerinden Ö.Lütfi Akad Vefat Etti
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here