Ana sayfa Haber 48. Antalya Altın Portakal Panelleri

48. Antalya Altın Portakal Panelleri

633
0

Bu yıl, “Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana teması üzerine şekillenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yapılacak panellerde de kadın teması ön plana çıkıyor.

Kadınlar Her Yerde…

Antalya Büyükşehir Belediyesi – Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 8 – 14 Ekim tarihleri arasında organize edilecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “kadın” konulu paneller düzenlenecek. Panellerde kadınların sinemada yer alış biçimleri, kadına yüklenen anlam, sinemada kadın bedeni ve kadın emeği gibi konular, konunun uzmanları tarafından tartışılacak.

48. Festivalde gerçekleşecek panelleri yönetecek isimler belli oldu. “80’lerden Günümüze Sinemada Kadın Temsilleri” başlıklı panel Prof. Dr. Ruken Öztürk, “Beden Politikalarının Sinemadaki Yansımaları” başlıklı panel Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya,“Sinemada Kadın Emeği” başlıklı panel Yrd. Doç. Dr. Gül Yaşartürk, “Belgesel Sinema ve Kadın” başlıklı panel Yrd. Doç. Dr. Emine Uçar İlbuğa tarafından yönetilecek.

Önceki makaleYeni Sezonda Vizyona Girecek Türk Filmleri
Sonraki makaleAdana’da Yılmaz Güney Müzesi Açılıyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here