Ana sayfa Haber Oliver Schmitz, Russendisko’yu Berlin’de çekiyor

Oliver Schmitz, Russendisko’yu Berlin’de çekiyor

659
0


“Life, Above All” ve “Paris, Je t’aime”de bir kısa film yöneten Oliver Schmitz son filmi “Russendisko”yu Berlin’de filme alıyor. Senaryosunu Oliver Ziegenbalg’ın yazdığı film yazar, TV ve radyo yorumcusu Wladimir Kaminer’in 10 yıl önce yayımlanmış çok satan romanından uyarlanmış. Kendisi gibi Almanya’da yaşayan Rus göçmenlerin yaşadıkları sıkıntıları anlattığı bu kitap bir milyondan fazla satmış.

Filmin yıldızları Matthias Schweighöfer, Friedrich Mücke ve Christian Friedel üç genç Rus olarak karşımıza çıkıyorlar: Wladimir, Mischa ve Andrej. 1990 yazında Almanya’ya göç etmeye karar verir ve heyecan verici müziklerin ses verdiği bir dönemde Doğu Berlin’e gelirler. Ellerinde sadece bir avuç dolusu ruble ve hayalleri vardır.

Mayıs’ın ortasına kadar çekimleri sürecek filmin gösterimi Paramount Pictures desteğiyle 2012 baharında yapılacak.

Önceki makale30. İstanbul Film Festivali Öneriler
Sonraki makaleFilm keşiflerinin 50. senesi için dünya turu
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here