Ana sayfa 2000'ler 2008 I Know You Know

I Know You Know

874
0


Jamie (Arron Fuller) babası Charlie (Robert Carlyle)’yi taparcasına seven 11 yaşında bir çocuktur. Charlie gizli bir işte çalışır, geçinmek için her türlü yola başvurur, her zaman bir görevi ve gitmesi gereken bir yer vardır. Bu yaşam tarzı Charlie’yi sağı solu belli olmayan güvenilmez birine dönüştürürken, o ise oğlunun üzerine titrer. Jamie babasının hikâyelerini dinleyip onu çalışırken görmekten heyecanlanadursun, çok para kazandıracak bir iş teklifinin üzerine Amerika’ya kaçma fikirleri de eklenince baba ile oğul içinde bulundukları durumun hakikatiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Ödüllü “Human Traffic” filminden bu yana Justin Kerrigan’ın ilk büyük çaplı işi “I Know You Know” hayalciliğin tehlikeli yanlarıyla uğraşırken, bir yandan da Kerrigan’ın önceki filminde yaptığı gibi izleyicileri memnun etmek için zeki, dokunaklı, esprili, eğlenceli ve kaliteli yapısını koruyor. Robert Carlyle’ın kariyerindeki başka bir harika performans filmin merkezine otururken, yeni yetme Arron Fuller da kendi farkını ortaya koyuyor. Galler’in Bridgend ve Port Talbot şehirlerinde çekilen filmin senaryosu da Kerrigan’ın babasının vefatından sonra geliştirilmiş. Öyle görünüyor ki Kerrigan’ın içinden kopan ve yönetmenlik kariyerine olan tutkusunu yansıtan bir proje bu.

Önceki makaleThe Secret of Moonacre
Sonraki makaleThe Rest is Silence
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here