Ana sayfa Haber BAFTA’ya Zoraki Kral Damgasını Vurdu

BAFTA’ya Zoraki Kral Damgasını Vurdu

751
0

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Londra’daki Royal Opera House’da yapılan ödül töreninden önce kırmızı halıda renkli görüntüler yaşandı.

İngiltere Kralı 6. George’un kekemeliğini konuşma terapisti yardımıyla yenmesini ve tahta çıkışını anlatan Zoraki Kral filmi, en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın ve erkek oyuncular gibi aday olduğu birçok daldaki ödülün sahibi oldu. Geceden ödülle ayrılan bir diğer favori ise, Siyah Kuğu filmindeki performansıyla Natalie Portman oldu. Portman hamile olduğu için törene katılamadı. Ödülünü onun adına Darren Aronofsky aldı.

İşte gecenin kazananları:

En İyi Film
Zoraki Kral

En İyi Kadın Oyuncu
Natalie Portman (Siyah Kuğu)

En İyi Erkek Oyuncu
Colin Firth (Zoraki Kral)

En İyi Yönetmen
David Fincher (Sosyal Ağ)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Helena Bonham Carter (Zoraki Kral)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Geoffrey Rush (Zoraki Kral)

En İyi İngiliz Filmi
Zoraki Kral

En İyi Özgün Senaryo
Zoraki Kral (David Seidler)

En İyi Yabancı Film
Ejderha Dövmeli Kız (İsveç)

En İyi Animasyon Filmi
Oyuncak Hikâyesi 3

En İyi Uyarlama Senaryo
Sosyal Ağ

En İyi İlk Film
Four Lions (Chris Morris)

İngiliz Sinemasına En İyi Katkı
Harry Potter Serisi

Yükselen Yıldız
Tom Hardy

En İyi Prodüksiyon Tasarımı
Başlangıç

En İyi Görsel Efekt
Başlangıç

En İyi Makyaj ve Saç
Alis Harikalar Diyarında

En İyi Kostüm Tasarımı
Alis Harikalar Diyarında

En İyi Sinematografi
İz Peşinde

En İyi Kurgu
Sosyal Ağ

En İyi Ses
Başlangıç

En İyi Müzik
Zoraki Kral (Alexandre Desplat)

En İyi Kısa Animasyon
The Eagleman Stag

En İyi Kısa Film
Until The River Runs Red

Önceki makaleFilmlerden Sekanslar -4-
Sonraki makaleGoya Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here