Ana sayfa Haber Seyfi Teoman ve Pelin Esmer Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu’nda

Seyfi Teoman ve Pelin Esmer Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu’nda

1066
0

Son yılların yeni nesil yönetmenler kuşağı, hem film üretimi hem de uluslararası prodüksiyon ilişkileri bakımdan oldukça başarılı ilerliyor. Uluslararası platformlardan önemli destek alan projeler arasında son olarak Pelin Esmer’in hazırlık çalışmalarını yürüttüğü yeni filmi Gözetleme Kulesi ve Seyfi Teoman’ın senaryo aşamasındaki üçüncü uzun metrajlı filmi Evliya yer alıyor.

Beyazperde sitesinin verdiği bilgiye göre, her iki film de 13-15 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu’na (Berlinale Co-Production Market) seçilmiş bulunuyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen platforma, dünya genelinden gönderilen 400’e yakın başvuru arasından seçilen 38 proje bulunuyor. Gözetleme Kulesi ve Evliya’nın yönetmen ve yapımcıları, seçilen diğer filmlerin ekipleriyle birlikte yapımcılar, dağıtımcılar, televizyon ve fon yöneticilerinden oluşan geniş bir sinemacılar ağı ile bir araya gelecek, toplantılara katılacak. (Beyazperde)

Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu (Berlinale Co-Productıon Market) Nedir?

Berlin Film Festivali bünyesinde, 2004 yılında, uluslararası pazara hitap eden nitelikli yapımları desteklemek ve ortak yapım imkânlarını artırmak amacıyla kurulan Co-Production Market’e her yıl, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 30 proje seçiliyor. Berlin Film Festivali bünyesinde düzenlenen Yetenek Kampüsü (Talent Campus) katılımcılarının arasından da yaklaşık 10 proje ek olarak platformda yer alıyor. Seçilen projelerin yönetmenleri ve yapımcıları Berlin Film Festivali’ne davet edilerek, iki gün boyunca, projelerinin gelişimi için yararlı temaslar kurmaları ve toplantılar yapmaları sağlanıyor.

Önceki makaleHarun Farocki Programı
Sonraki makaleFilmlerden Sekanslar -2-
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here