Ana sayfa Haber Bir Zamanlar Anadolu’nun Çekimleri Tamamlandı

Bir Zamanlar Anadolu’nun Çekimleri Tamamlandı

829
0

İki yıl önce Üç Maymun filmiyle ile Cannes Film Festivali’nden ‘En İyi Yönetmen’ ödülü alan Nuri Bilge Ceylan, yeni filmi Bir Zamanlar Anadolu’nun çekimlerini tamamladı.

Bosna- Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan filmin çekimleri Kırıkkale’de gerçekleştirildi. Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel’in başrol oynadığı film, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli hikâyesi üzerine kurulu.

Oyunculara Konuşma Yasağı
Bir Zamanlar Anadolu’yla ilgili basına şimdiye kadar bilgi vermeyen yönetmen, oyuncularına da film hakkında konuşmama kuralı koymuş. Nuri Bilge Ceylan’ın gizlilik konusundaki hassasiyetine, filmin ilk kez Cannes Film Festivali’nde gösterilecek olmasının neden olduğu belirtiliyor. ‘Bir Zamanlar Anadolu’, Cannes’da gösterildikten sonra Türkiye’de vizyona girecek.

Eurimages’dan 330 bin Euro Destek
Tolga Örnek’in Labirent, Özcan Alper’in Gelecek Uzun Sürer ve Yeşim Ustaoğlu’nun Araf filmleriyle beraber bu yıl Eurimages’ın destek verdiği Türk filmlerinden biri olan Bir Zamanlar Anadolu, bu filmler arasında 330 bin Euro destekle en büyük desteğin sahibi olmuştu. (Sabah)

Önceki makaleWorld of Glory
Sonraki makaleFilmlerden Sekanslar -1-
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here