Ana sayfa Haber 14. Marmara İletişim Kısa Film Festivali

14. Marmara İletişim Kısa Film Festivali

1328
0

14.Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 1994 yılından beri düzenlenen, kısa filmcilerin ilgisiyle gelenekselleşen Kısa Film Yarışmamız bu yıl paralel etkinliklerle gelişerek bir festival halini aldı.Yarışmamızın yanı sıra 26 Nisan – 3 Mayıs 2017 tarihleri arasında ‘Hilmi Etikan ile Kısa Film Atölyesi’ ve yolu Marmara İletişim Kısa Film Yarışması’ndan geçen sinema dünyasının saygın isimlerinden Onur Saylak, Natali Yeres gibi sinemacıların yer alacağı ‘Tür Olarak Kısa Film’ Paneli düzenlenecek.

Sinemanın kolektif bir çalışma ürünü olduğunu vurgulamak amacıyla farklı kategorilerde ödül vererek ülkemizdeki diğer film festivallerine öncülük etmiş olan kısa film yarışmamızda bu yıl da En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Oyuncu, En İyi Özgün Müzik ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenecek olan İzleyici Ödülü olmak üzere 6 dalda ödül verilecek

Yarışmamızın bu yılki jüri üyeleri Yönetmen Derviş Zaim, Senarist Ercan Kesal, Oyuncu Mert Fırat, Görüntü Yönetmeni Deniz Eyüboğlu, Müzisyen Serdar Ateşer, Akademisyen Esra Biryıldız ve Akademisyen Zeynep Çetin Erus.

Kısa Film Yarışmamız için 20 dakikayı geçmeyen kurmaca türündeki filmlerinizi son başvuru tarihi olan 17 Mart 2017′ye kadar bekliyoruz…

Başvuru ve detaylı bilgi için: milefkisafilm.wordpress.com

 

Önceki makaleAmerican Honey Vizyona Giriyor
Sonraki makaleToni Erdmann
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here