Ana sayfa Haber Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri Belirlendi

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri Belirlendi

947
0
kb_kirmizi


İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar
platformu bu yıl 8-14 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) destekleriyle düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar kapsamında uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı atölye çalışmaları ile sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum yapılacak. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne başvuran projeler, danışma ve okuma kurulu tarafından belirlendi. 110 başvuru arasından seçilen 9 kurmaca ve 1 belgesel projesi, 13-14 Nisan tarihlerinde yapılacak Film Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazandı. Atölye sonunda Köprüde Buluşmalar 30.000 TL Destek Ödülü, Melodika Ses Ödülü, Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü ve GeniusPark Görsel Efekt Ödülü sahiplerini bulacak.

 

Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler:

  • 18+, Yönetmen:  Ceylan Özgün Özçelik, Yapımcı: Armağan Lale – Filmada
  • Bir Nefes Daha, Yönetmen: Nisan Dağ, Yapımcı: Müge Özen – Solis Film, Jessica Caldwell & Yağmur Ünal -Impulse Film
  • Boş Zamanlar, Yönetmen: M. Cem Öztüfekçi, Yapımcı: Annamaria Aslanoğlu – Istos film
  • Çocuklar Geliyor Yönetmen: Mustafa Nuri, Yapımcı: Sezgi Üstün San – Sezzfilm
  • Kar ve Ayı, Yönetmen: Selcen Ergun, Yapımcı: Yeşim Aslan – Albino Zebra
  • Ölü Sezon, Yönetmen: Boran Güney & Erhan Yürük, Yapımcı: Müge Büyüktalaş & Yaman Birman – Kozmik Film Yapım Ltd.
  • Sardunya, Yönetmen: Çağıl Bocutoğlu, Yapımcı Çağlar Bocutoğlu – Kolor
  • Şeytan Tırnağı, Yönetmen: Ali Özgür Baltaoğlu, Yapımcı: Ali Özgür Baltaoğlu, Tolga Topçu & Cihan Öktem –Jaguar Projects
  • Tavşan İmparatorluğu, Yönetmen: Seyfettin Tokmak, Yapımcı: Chronis Pehlivanidis – Onos Film Produksiyon LTD
  • Uzaydan Gelen Prens: Zeki Müren, Yönetmen: Beyza Boyacioglu, Yapımcı: Steve Holmgren

 

Yapım Aşaması Atölyeleri Başvuruları Devam Ediyor

Post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle gerçekleştirilecek Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları ise 22 Şubat Çarşamba gününe kadar devam ediyor. Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık sunum yapacaklar. Atölye sonunda seçilecek 2 filme bu yıl ilk kez Color-up Ödülü ve üçüncü kez Başka Sinema Ödülü verilecek.

Komşular Platformuna Digiflame’den Yeni Ödül

Yeni uluslararası işbirliklerine önayak olmak ve komşu ülkelerden sinemacılarla ilişkilere ivme kazandırmak amacı ile 2015 yılında başlatılan Komşular platformu, ortak hikâyeler geliştirirken bireyler ve kurumların birlikte çalışmaları için zemin hazırlamayı hedefliyor. Bu yıl ilk kez Türkiye’nin komşu ülkelerinden film projelerinin sunumlarının yapıldığı Komşular platformunda renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan Digiflame Ödülü verilecek.

 

Önceki makale36. İstanbul Film Festivali Yaklaşıyor
Sonraki makaleBacalaureat
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here