Home 2000'ler 2005 Six Shooter

Six Shooter

0


Martin McDonagh’nın Oscar ödüllü enfes kısası Altı Patlar‘da (Six Shooter) Donnelly (Brendan Gleeson) isminde, karısını daha yeni kaybetmiş bir adamın, İrlanda’da geçirdiği olağandışı tren yolculuğuna tanık oluruz. Trende Donnelly’ye yol arkadaşlığı eden, çocuklarını yeni kaybetmiş genç bir çift ve ağzından çıkanı kulağı duymayan “Kid” adında patavatsız bir delikanlı vardır. Bu yolculuk tuhaf olduğu kadar son derece trajikomik olaylara da gebedir.

Martin McDonagh’ın Altı Patlar‘ı 2005 yılında En İyi Kısa film dalında Oscar’ı kucakladığı gibi, aynı zamanda BAFTA ödüllerinde de aynı dalda başarıya muktedir olmuştur. Bunun yanında içinde İngiliz Bağımsız Filmler Festivali’nin de bulunduğu bir dizi festivalden toplamda 5 ödül, 2 adaylık toplamıştır. Filmle ilgili bir küçük anektot da, başroldeki Donnelly karakterine can veren Brendan Gleeson’ın oğlunun, kompartman arasında yiyecek içecek satan miskin büfecinin oluşu da ilginç bir durum. İçinde orijinal kan bağının bulunduğu kompakt bir ekiple muazzam bir kısa yaratmışlar.

Aydın İşitemiz

Previous articleBizim Büyük Çaresizliğimiz’in Afişi ve Teaserları Yayında
Next articleRotterdam Film Festivali’nde Ödüller Açıklandı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version