Eskimeyen Filmler etkinliği boyunca gösterilen 22 filmle ilgili her bir gösterim öncesi bir sinema yazarı ya da akademisyen filmle ilgili sunum yaptı. Daha sonra bu sunumlardan oluşturulan makaleler Türkçe ve İngilizce yayınlanan Eskimeyen Filmler kitabında yer aldı.
Kitabın önsözünde, kitabı derleyen Barış Saydam kitabın amacını şu şekilde ifade ediyor: “Geçmişe yönelik bir hafızayı tesis ederken günümüzden geçmişi nasıl yorumlayabiliriz, geçmişle kurduğumuz ilişkiyi nostaljinin ötesine nasıl taşıyabiliriz soruları da üzerinde durduğumuz ve önemsediğimiz meselelerdi. Melodram ve güldürü türlerinin ağırlıkta olduğu Yeşilçam’ı ve mevcut sinema birikimimizi ele alırken hem kuşatıcı hem de sorularla filmlerdeki meseleleri derinleştiren bir bakış açısı yakalamak önemsediğimiz bir konuydu. Eskimeyen Filmler başlığıyla Bilim ve Sanat Vakfı’nda İstanbul Modern’le birlikte başlattığımız ve gelenekselleştirmeyi umut ettiğimiz film günleri etkinliği de bahsettiğimiz bakış açısı üzerinden gelişti.”
Klasikler, Gizli Hazineler, Toplumsal Gerçekçi Sinema ve Yeni Türk Sineması başlıkları altında Üç Arkadaş, Ah Güzel İstanbul, Balatlı Arif, Karanlık Dünya, Gölgeler ve Suretler ve Bal gibi filmlerle ilgili makalelerin yer aldığı kitaba etkinlik mekânları olan Bilim ve Sanat Vakfı, İstanbul Modern, online kitap satış siteleri ve kitapçılardan ulaşmanız mümkün.