Home Haber Köprüde Buluşmalar

Köprüde Buluşmalar

0

İKSV tarafından 2-17 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin “Köprüde Buluşmalar Platformu” kapsamında bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “Film Geliştirme Atölyesi”ne son başvuru tarihi yaklaşıyor.

31 Ocak 2011 tarihine kadar kabul edilecek başvurular arasından seçilen projeler, aralarında Rotterdam Film Festivali, Eurimages, Arte, Fortissimo, Binger Lab’in de bulunduğu uluslararası yapımcılar, film festivali ve kurum temsilcileri ile görüşecekler. Görüşmelerin ardından seçilecek iki projeye TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.000 dolarlık Destek Ödülü, Melodika’nın 25.000 TL değerinde Post Prodüksiyon Destek ödülü ve CNC’nin 10.000 avroluk Destek Ödülü verilecek.

2008 yılında Film Geliştirme Atölyesi’nde ödül alan Belma Baş’ın “Zefir” adlı projesinin yapımı 2010 yılında tamamlandı ve film 51. Selanik Film Festivali’nde Artistik Başarı ödülünü, 15. Kerala Uluslararası Film Festivali’nde de En İyi İlk Film dalında Rajata Chakoram (Gümüş Kukal) ödülünü kazandı. “Zefir” festival turuna devam ediyor.

Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar başvurularını en geç 31 Ocak 2011 Pazartesi tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne e-posta ile gönderebilirler. Başvuru formunu ve yönetmeliğe http://www.iksv.org/film adresinden ulaşılabilir.

Ayrıntılı bilgi için: onthebridge@iksv.org

Previous articleDanny Boyle Röportajı
Next articleHarun Farocki Programı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version