Home Haber Red Lights’ın başrolünde De Niro

Red Lights’ın başrolünde De Niro

0

red-lights
Buried’ın sağladığı başarı sayesinde Rodrigo Cortés yeni filmi için daha fazla imkâna sahip: Önceki filminde yalnızca bir oyuncu (Ryan Reynolds bile olsa), bir tabut, bir çakmak ve bir cep telefonuyla çalışırken şimdi Robert De Niro ve Sigourney Weaver ile çalışıyor ki bu yalnızca bir başlangıç. Daha 38 yaşında dünya çapında ve özellikle de ABD’de ün kazanmanın sağladığı avantajlardan biri de bu, üstelik tür sinemasına yaptığı kendine has katkı da herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

On haftalık hazırlanma sürecinin ardından Cortés’in 14 Şubat’ta çekimlerine başladığı Red Lights Barcelona ve Toronto’da geçiyor.

Senaryosunu Cortés’in yazdığı film emekli doktor Margaret Matheson (Weaver) ve onun genç asistanı Tom Buckley (Cillian Murphy)’in psişik olayların kandırmaca üzerine kurulu olduklarını kanıtlama çalışmalarına odaklanıyor. Efsanevi medyum Simon Silver (De Niro) kaybolduktan 30 sene sonra geri dönmüş ve bilim dünyasının en büyük araştırma konusu olmuştur. Açıklanamaz her yeni gizli olayın ardından popülaritesi daha da artan Silver artık Tom için bir takıntı haline gelmiştir.

The Contestant (2007) ve Buried (2010)’dan sonra Galiçyalı yönetmenin üçüncü filmi olan Red Lights’ın görüntü yönetmenliğini Xavi Giménez üstlenecek. Kurguyu ise Cortés yapacak (Bu yeteneği Buried’da kendisine Goya ödülünü kazandırmıştı).

Previous articleBelgesel Sinemacılar Birliği’nden Bakanlığa Kınama
Next articleTrue Grit
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version