Home Haber Çınar Ağacı Vizyona Giriyor

Çınar Ağacı Vizyona Giriyor

0

Senaryosunu Handan İpekçi’nin yazdığı sevgiyi, hüznü, yalnızlığı, aşkı, kızgınlıkları, affedişleri anlatan BKM Film yapımı Çınar Ağacı filmi Türkiye’de 200 kopya ile 18 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak. Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plâklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan “Çınar Ağacı”!

Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak “Çınar Ağacı” buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!

ADVİYE HANIM ve BARIŞ’IN İMRENDİREN ARKADAŞLIĞI
Tiyatro sanatçısı Celile Toyon’un 30 yıl sonra ilk kez kamera karşısına geçtiği Çınar Ağacı’nda usta oyuncuya torunu Barış rolünde 5,5 yaşındaki Deniz Deha Lostar eşlik ediyor. Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın çocukları rollerinde ise Nurgül Yeşilçay (Sonay), Suzan Aksoy ( Feriha) , Hüseyin Avni Danyal (Uğur) ve Ragıp Savaş ( Murat) yer alıyor. Settar Tanrıöğen, Jülide Kural, Ebru Özkan, Nejat İşler ve Erol Keskin gibi oyuncular da aile ağacının diğer yapraklarını oluşturuyor.

Previous articleBergmanya’ya Yolculuk
Next articleUçan Süpürge Film Festivali’ne Geri Sayım Başladı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version