Home Haber İFSAK’tan Film Analizi Seminerleri

İFSAK’tan Film Analizi Seminerleri

0

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Ali Şimşek eğitmenliğinde 3 yıldır yüzlerce öğrenciyle devam eden İFSAK FİLM ANALİZİ seminerleri Türkiye’de ilk kez yıllık programıyla, sertifikalı bir okula dönüyor.

Her biri bağımsız da takip edilebilen 4 haftalık modüllerden oluşan, ve geniş bir disiplinlerarası yönteme sahip okula, Reha Erdem, Zahit Atam, Veysel Atayman, Tolga Karaçekik, Metin Avdaç, Özcan Alper, Nuri Bilge Ceylan, Rıza Kıraç gibi isimlerin katılacağı söyleşi ve ders içi konferanslar da eşlik edecek. Okulun ilk on haftalık semineri Temel Analiz ve Diyalektik İmge olacak. 16 Eylül Cuma tarihinde başlayacak seminerler, öncelikle görsel kültür, ideoloji, göstergebilim, psikanaliz ve tasarım kültürü üzerinden filmleri anlamaya dair konulardan oluşuyor. 10 Haftadan sonra ise İtalyan Yeni Gerçekçilik ve Yeni Dalga bölümleriyle filmlere geçiş yapılacak.

Okulun detaylı programına www.ifsak.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Başvuru İçin: İFSAK Sekretaryası
Tel: 0 212 292 42 01
iletisim@ifsak.org.tr

Previous articleFatih Akın’ın Kitabı Çıktı
Next articleThe Yellow Sea
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version