Home Haber Semih Kaplanoğlu’na Amerika’dan Ödül

Semih Kaplanoğlu’na Amerika’dan Ödül

0


Amerikan Bağımsız Sinema örgütü Filmmakers Alliance, bu yıl 14. kez düzenlenecek olan VisionFest’te Nilsson Ödülü’nü Semih Kaplanoğlu’na verecek.

Northern Lights(Kış Işıkları) filmi ile Cannes Film Festivali Camera d’Or ödülünü, Heat and Sunlight filmi ile de Sundance Film Festivali Jüri Büyük Ödülü’ne sahip olan ilk ABD’li bağımsız yönetmen Rob Nilsson adına verilen ödül, cesur, açık, dürüst ve estetik olarak sınırları zorlayan filmlerin hakkını teslim etmek ve kutlamak için veriliyor. Altın Ayı ödüllü Bal’ın yönetmeni Semih Kaplanoğlu da 19 Ekim Çarşamba günü Los Angeles’ta düzenlenecek törende ödülü Rob Nilsson’un elinden alacak.

Daha önce Mike Figgis, Terry Gilliam, Wim Wenders, Allison Anders, Alexander Payne, David O. Russell ve Werner Herzog gibi bağımsız yönetmenlerin ödüllendirildiği Visionfest’de bu yıl Semih Kaplanoğlu’nun yanı sıra ABD’li ünlü yapımcı Christine Vachon’a da Visionfest ödülü verilecek.

Semih Kaplanoğlu, geçen yıl Bal filmi ile ABD’de düzenlenen 13. Uluslararası RiverRun Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Görüntü ödüllerini de almıştı. Ayrıca Kaplanoğlu’nun Yumurta, Süt ve Bal filmleri İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, İsviçre, Avustralya ve İngiltere’den sonra DVD olarak ABD ve Kanada’da da satışa sunuldu.

Previous articleKorkunun Canavarları
Next article48. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version