Home Haber Anadolu Film Festivali’nde Avrupa Göçmen Sineması Tartışılıyor

Anadolu Film Festivali’nde Avrupa Göçmen Sineması Tartışılıyor

0


Ankara Sinematek Derneği’nin bu yıl ilk kez 11-20 Kasım tarihleri arasında düzenlediği Anadolu Film Festivali devam ediyor.

Festivalin söyleşiler kısmında, Kara Filmler kitabında kara film sinemasını kendine has üslubuyla yorumlayarak, tür üzerine rehber niteliği taşıyan bir çalışmaya imza atan, daha sonra da Yeni Kara Filmler kitabında bu çalışmasını genişleten ve şu sıralar Göçmen Sineması üzerine bir kitap yazan Selda Tan Özdemir’le birlikte, sitemizin yazarlarından Barış Saydam’ın da katılacağı “Avrupa Göçmen Sineması” başlıklı bir söyleşi de yer alıyor. Hamid Naficiy’in Aksanlı Sinema kitabında anlattıkları üzerinden hem göçmen sinemasının hem de Avrupa’daki son dönem göçmen filmlerinin konu edileceği söyleşi, 14 Kasım Pazartesi günü, saat 20:00’da, Ankara’daki Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek. Söyleşinin herkesin katılımına açık ve ücretsiz olduğunu da belirtelim.

Anadolu Film Festivali’nin Söyleşi Programı:

12 Kasım C.tesi: Selçuk Aydemir “Kısa Filmden Uzun Metraja”
13 Kasım Pazar: Thomas Balkenhol “Yurtdışında Sinema Okulları”
14 Kasım P.tesi: Selda Tan Özdemir, Barış Saydam “Göç ve Göçmen Filmleri”
15 Kasım Salı: Ahmet Boyacıoğlu “Bağımsız Sinemada Yapımcılık”
16 Kasım Çarşamba: Stacy Ballard Koç “Hoşgörüsüzlük ve Sinema”
17 Kasım Perşembe: Yrd. Doç. Cengiz Asıltürk “Türkiyede Sinema Eğitimi”

* Söyleşiler Büyülü Fener Sineması’nda, saat: 20.00’de ve ücretsizdir.

Previous articlePembe Hayat KuirFest Başlıyor
Next articleSubmarino
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version