Home Haber Gary Hustwit Akbank Sanat’a Konuk Oluyor

Gary Hustwit Akbank Sanat’a Konuk Oluyor

0

Akbank Sanat, 5 Kasım 2012, Pazartesi günü İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Akbank Sanat ve İKSV işbirliği ile düzenlenen Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki başlıklı film gösterimi ve söyleşiye ev sahipliği yapacak.

Tasarımı bir süreçten çok daha fazlası olarak görmek elbette sinema ve video için kaçınılmaz bir hakikat, ne de olsa bu iki disiplinin de hazırlık süreçlerinin ve yaşam dairelerinin de birer tasarım olduğunu hatırladığımızda. İşte tasarım fikrinin bazen kendisine, bazen tasarımcıya bazen de tasarım nesnesine odaklanan yaratıcı belgeseller ve video işlerinden oluşan bir programla ilk İstanbul Tasarım Bienali seyircisine bir de kameranın gözünden bakmak ve farklı yerlerden ve farklı tasarım disiplinlerinden ünlü isimlere ulaşma imkânı sunuyor. Programın açılışı da tasarım filmi denince akla ilk gelen yönetmen Gary Hustwit’in bizzat katıldığı bir söyleşiyle yapılıyor. Yönetmen sinema ve tasarım ilişkisinden hareketle yaratım süreci ve tasarım fikirlerini beyazperde perspektifinden değerlendirecek.

ETKİNLİK : FİLM GÖSTERİMİ / SÖYLEŞİ – Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki
Tarih : 5 Kasım 2012, Pazartesi
Yer : Akbank Sanat
Program :

16:30 – 18:00 “Urbanized” Film Gösterimi
18:00 – 18:30 Ara
18:30 Gary Hustwit Söyleşi

Etkinlik ücretsizdir. Simültane tercüme yapılacaktır.

Previous articleBabamın Sesi Almanya’da Gösterime Giriyor
Next articleAmed Film Festivali’nde Alternatif Sinema Paneli Düzenleniyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version