Home Haber Altyazı’nın Aralık Sayısı Çıktı

Altyazı’nın Aralık Sayısı Çıktı

0


Emin Alper, aldığı sayısız ödülün ardından son olarak Asya Pasifik Film Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ seçilen ilk uzun metrajı Tepenin Ardı’nı Altyazı’ya anlatıyor. Aralık sayısının kapağında da yer alan filmi politik bir alegori olarak inceleyen bir eleştiri yazısı da dergi sayfalarında okunabilir.

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

Peter Jackson dokuz yıl sonra bir kez daha Orta Dünya’ya dönüyor ve Yüzüklerin Efendisi mitinin nasıl doğduğunu anlatan Hobbit üçlemesini başlatıyor. Altyazı, yeni seriyi beklerken okurlarını Elfler, Cüceler, Goblinler ve Orklar ile ilgili bir hafıza tazeleme turuna çıkarıyor.

Açlığa Doymak ve Simurg

Altyazı’da Zübeyr Şaşmaz’ın yönettiği Açlığa Doymak ve Ruhi Karadağ imzalı Simurg, açlık grevleri gibi hassas bir konuya getirdikleri farklı bakış açıları üzerinden karşılaştırılıyor. Dergide ayrıca Zübeyr Şaşmaz ile Açlığa Doymak üzerine yapılmış bir söyleşi de okunabilir.

Operasyon: Argo

Oscar yarışının öne çıkan filmlerinden Ben Affleck imzalı Operasyon: Argo, gerçek bir hikâyeden yola çıkmakla birlikte, tarihî gerçekleri manipüle eden yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

18. Gezici Festival

Bu yıl Ankara ve Sinop’a uğrayacak olan Gezici Festival’in programında öne çıkan filmlere dair detaylar ve Tuncel Kurtiz’in oluşturduğu seçkide öne çıkan Elio Petri imzalı Her Türlü Kuşkunun Ötesinde Bir Yurttaş İçin Soruşturma üzerine bir inceleme yazısı, Altyazı’nın Aralık sayısında.

Dergide ayrıca;

Joe Wright: Edebiyat uyarlamalarının İngiliz ustası

Melikşah Altuntaş: Genç yönetmenle korku filmi Görünmeyenler üzerine

F Tipi Film: Grup Yorum, tecridi konu alan çok yönetmenli projeyi anlatıyor

Roma Film Festivali: Larry Clark, Mike Figgis, Victor Erice gibi ustaların son filmleri

Gary Hustwit ile sinema ve tasarım üzerine söyleşi

Devre Dışı’nda bu ay: Endüstriyel manzaraların belgeselcisi James Benning

Bu sayıdaki eleştiriler

The Master

Frankenweenie

Görünmeyenler

Katil Joe (Killer Joe)

Previous article4. Hangi İnsan Hakları Festivali Başlıyor
Next articleMemlekette Demokrasi Var
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version