Home Haber Berlin Film Festivali’nde Ödüller Verildi

Berlin Film Festivali’nde Ödüller Verildi

0


63. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale’de ödüller açıklandı.

Altın Ayı ödülünü Romanyalı yönetmen Calin Peter Netzer’in Child’s Pose filmi kazandı. Wong Kar Wai’nin jüri başkanlığını yaptığı festivalde, Bosnalı yönetmen Danis Tanovic’in An Episode in the Life of an Iron Picker filmi büyük jüri ödülü kazanırken, filmin oyuncusu Nazif Mujic ise en iyi erkek oyuncu ödülünü alarak bir sürprize imza attı.

Festivalde Köken Ergün’ün Aşure adlı filmi, Alman Yabancı Akademisyen Değişim Programı Kısa Metrajlı Film dalında ödül kazandı.

En iyi senaryo, İranlı yönetmen Cafer Panahi’nin filmi Closed Curtain‘e giderken en iyi yönetmen ödülünü Prince Avalanche filmiyle ABD’li David Gordon Green kazandı. Festivalde en iyi kadın oyuncu Sebatian Lelio’dan Gloria filminde Paulina Garcia, Alfred Bauer Ödülü ise Denis Cote’nin Vic Flo ont vu un ours filmine verildi.

Festivalin Uluslararası Kısa Film yarışması dalında Altın Ayı ödülünü Jean Bernard Marlin’in The Runaway filmi kazanırken, diğer bir kısa film Stefan Kriekhaus’un Die Ruhe Bleibt filmi Gümüş Ayı ödülü kazandı.

Kim Mordaunt’un The Roccket filmi ilk kez gösterime giren en iyi film ödülünü aldı ve 50 bin avroluk para ödülü kazandı. Festivalin mansiyon ödülünü ise Joao Viana’nın The Battle of Tabato filmi aldı.



Previous articleXavier Dolan Röportajı
Next articleLe Tableau
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version