Home Haber Sinecine’nin Yeni Sayısı Çıktı

Sinecine’nin Yeni Sayısı Çıktı

0


Türkiye’nin ilk ve tek hakemli sinema dergisi Sinecine Dergisi’nin 7. sayısı [2013 > (4) > 1 > Bahar] farklı disiplinleri sinema ortak paydasında buluşturmak ve farklı konuları tartışmak için Prof. Dr. Hasan Akbulut editörlüğünde çıktı.

Sinecine Dergisi’nin 8. sayısı [2013 > (4) > 2 > Güz] sayısı için yazı ve katkı beklenen dergiye makale gönderimi için son tarih 31 Mayıs 2013 olarak belirlendi. Sinecine Dergisi’nin 8. sayısının editörlüğünü Prof. Dr. Hasan Akbulut yapacak. Yeni sayı için yazılarınızı sinecine@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

7. Sayı İçerik:

Editörden

Hasan Akbulut’un Sunuşu

Makale

Türk Filmlerinde Kıbrıs ve Kıbrıslı Türkler, Türkiye Kameralarıyla Kabul ve Ret: Mazlum Türk-Kıbrıslı Türk / Fatma Türkkol

Sinemada Sosyal Etkileşim Arayışları / Tonguç İbrahim Sezen

Demolition Movies: The Urban Poor on the Margins of Their Story / Özgür Avcı

Multipleks Sinema Salonları ve Türkiye Örneğinde Sinema Sektöründe Değişen Güç Dengeleri / Selin Tüzün

Çağdaş Fransız Kadın Sineması (Var Mıdır?) / Yelda Başaran Usupbeyli

Sinema Araştırmalarının Özü ve Gelişimi – Dudley Andrew

(Çev. Sinem Aydınlı & Damla Okay)

Değini

Yeraltı‘nı Nietzsche’den Okumak / Ö. Nilay Erbalaban Gürbüz

Sinecine Kitaplığı

Filmozofi: Sinemayı Yepyeni Tarzda Anlamak İçin Bir Manifesto / Sinem Aydınlı

Yeni Kitaplar / Aslı Gön



Previous articleYeni Çıkan DVD’ler: Gölgede Dans
Next articleUmut
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version