Home Haber İLEF Söyleşilerinin Konuğu Pelin Esmer

İLEF Söyleşilerinin Konuğu Pelin Esmer

0


Pelin Esmer’in son filmi Gözetleme Kulesi’nin gösterimi, İLEF Sinema Topluluğu (İlefsin) ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin ortak etkinliği kapsamında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi MTÖ Sinema Salonu’nda gerçekleşiyor. 16.sı düzenlenen festivaldeki bu gösterimin ardından Pelin Esmer, Gözetleme Kulesi ve kişisel sinema serüveniyle ilgili soruları yanıtlamak için MTÖ Sinema Salonu’ndaki söyleşide sinemaseverlerle buluşacak. Etkinlik 13 Mayıs Pazartesi saat 13:30’da başlayacak.

Esmer’in ikinci uzun metraj filmi olan Gözetleme Kulesi’nde, ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olan Nihat’la Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogarda kalan Seher, başkalarından kaçarken birbirleriyle karşılaşırlar. Ve artık suçluluk duygularını birbirleriyle paylaşmak zorundadırlar. Adana Altın Koza Film Festivali’nin En İyi yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerinin sahibi Gözetleme Kulesi gösterimine ve ardından gerçekleşecek söyleşiye tüm sinemaseverler davetlidir.


Previous articlePera Müzesi’nden Gençlere Özgü Program
Next articleFrançois Ozon Röportajı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version