Home Haber Günlerin Köpüğü Vizyona Giriyor

Günlerin Köpüğü Vizyona Giriyor

0

Günlerin Köpüğü (L’ecume Des Jours)

Dağıtım: Pinema Film / İthalat: Mars Entertainment Group

Yön: Michel Gondry

Oyuncular: Romain Duris, Audrey Tautou, Omar Sy, Fad Elmaleh

Fransa, 2013, 130 dk.

Sinema tarihinin en iyi senaryolarından birine sahip olan Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) filminin yönetmeni Michel Gondry’den nefes kesen bir film daha izleyicisiyle buluşuyor.

Ünlü yönetmen Michel Gondry’nin hayalgücü ve eşsiz stiliyle baştan yarattığı benzersiz projesi Günlerin Köpüğü’nde, pembe bir bulutun üzerinde seyahat edilen bir dünyada, idealist ve mucit genç bir adam olan Colin ile meşhur Duke Ellington melodisinin fiziksel tezahürü diyebileceğimiz genç bir kadın olan Chloé’nin sürreal ve şiirsel aşk masalını anlatıyor.


Film, 24 Mayıs Cuma günü Türkiye’de vizyona giriyor.

Konu:

Colin, Chloé ile tanışır ve ona çılgınca âşık olur; fakat Chloé akciğerinde çıkan nilüfer çiçeği yüzünden hastalanınca, bu masalsı evliliğin seyri değişir. Nilüfer çiçeğini korkutup soldurmak için Colin’in ona çiçekler getirmesi gerekir. Bohem bir hayat yaşayan ve günlerini farklı icatlarını hayata geçirmeye çalışmakla geçiren Colin’in dostları para kazanması için ona yardım ederler. Günlerin Köpüğü insanın kaybettikleri ile olduğu kadar kazandıklarıyla da ilgileniyor; film aşk, sadakat, umut ve mizah arasında gidip geliyor.

Previous articleEmek Sineması’nda Neler Oluyor?
Next article6. Documentarist İstanbul Belgesel Günleri Başlıyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version