Home Haber Pera’da Sinematik Mektuplar

Pera’da Sinematik Mektuplar

0

Pera Film’in 17 – 31 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlediği Sinematik Mektuplar: Bir Yönetmenden Diğerine programı, 2005 ile 2011 yılları arasında 10 yönetmen arasındaki mektuplaşmaları konu alıyor. Mektuplar, Hispanik bir yönetmen ile uzak bir coğrafyada yasayan bir meslektaşı arasında gerçekleşiyor. Bu beş çiftin her biri, günümüz film sanatının tanınan önemli yönetmenlerinden: José Luis Guerín (Barselona) ve Jonas Mekas (New York), Isaki Lacuesta (Girona) ve Naomi Kawase (Nara), Albert Serra (Banyoles) ve Lisandro Alonso (Buenos Aires), Jaime Rosales (Madrid) ve Wang Bing (Şensi), Fernando Eimbcke (Meksiko) ve So Yong Kim (Busan/New York). Centre de Cultura Contemporània de Barcelona tarafından derlenen program, günümüz sinemasındaki farklı sinematografik imzaları bir araya getiren bir seri deneme filmden oluşuyor.

Yönetmen Albert Serra İstanbul’da

18 Ekim Cumartesi, 17:00

Etkinlik kapsamında, programda yer alan yönetmenlerden Albert Serra ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. 1975 doğumlu Katalan yönetmen Albert Serra, 2006’da Honor of the Knights (2006) ve Birdsong (2008) filmleri ile Cannes Film Festivali’ne katılmıştı.


Ayrıntılı bilgi ve program için:
http://www.peramuzesi.org.tr/FilmProgram/Sinematik-Mektuplar-Bir-Yonetmenden-Digerine/99

Previous articleSinematek Derneği Yeni Döneme Başlıyor
Next articleBarbara
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version