Home Haber Godard’ın İmgeler ve Sözcükler Filmi Vizyona Giriyor

Godard’ın İmgeler ve Sözcükler Filmi Vizyona Giriyor

0

Jean Luc Godard’ın yönettiği ve Jean-Luc Godard, Buster Keaton ile Dimitri Basil’in oynadığı İmgeler ve Sözcükler (Le Livre d’Image), 18 Ocak 2019’da Başka Sinema dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

Oscar Onur Ödülü sahibi Jean-Luc Godard’ın son filmi beş bölümden oluşuyor: Düşüncelerimiz nasıl gelişir? Bellek nasıl işler? Rüyalar nerede başlar? İmgeler ve sözcükler nerede üst üste biner? Ve ne zaman ayrılır? 2018 Cannes Jüri Başkanı Cate Blanchett, The Image Book’u “yarışmadaki diğer filmlerin hepsinden ayrı bir yere oturdu; neredeyse zaman ve mekân dışı bir film.” olarak nitelemişti.

 

Gösterim Tarihi: 18 Ocak 2019

Dağıtım: Başka Sinema

İthalat: Fabula Films

Yapımcı: Fabrice Aragno, Mitra Farahani

Senaryo: Jean-Luc Godard

Görüntü Yönetmeni: Fabrice Aragno

Kurgu: Jean-Luc Godard

Yapım Yılı: 2018

Ülke: Fransa, İsviçre

Süre: 84 dakika

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Jean-Luc Godard, Buster Keaton, Dimitri Basil

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FAk3c9OM8ZQ[/embedyt]

Previous articleBad Times at the El Royale
Next articleMünir Özkul: Kel Hasan’ın Ahfadından Bir Komik-i Şehir
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version