Home Haber Tomtom Sinema Karnavalı

Tomtom Sinema Karnavalı

0


İlk kez düzenlenen Tomtom Sinema Karnavalı, film izlemekten de çok, sonraki süreçte gelişen ve hayatın içinde paylaşılabilen bir ‘sinemasever kültürü’ hakkında: Filmlerden ilham alma biçimlerimizi kutlama, fetişleştirme, nihayetinde bir performansa dönüştürme arzusu… Bazen filmlerin içinde yaşamayı, bazen de Woody Allen klasiği “Kahire’nin Mor Gülü”ndeki gibi oyuncunun perdeden çıkıvermesini istemek; kimi klasikleri yeniden izlemeyi bir seremoniye dönüştürmek… Filmlerden, yönetmenlerinin belki de hiç tasarlamadığı anlamlar çıkarıp, hayatın başka yönleriyle ve diğer filmlerle ilişkilendirmek…

Açık havada ücretsiz film gösterimlerinin yapılacağı Karnaval’ın programı, ağırlıklı olarak disiplinlerarası etkileşime dayalı performans ve işlerden, sokak partilerinden oluşuyor. Bu sinema haftası, ‘yüksek kültür’ün ayrıcalıklı alanına sıkışan ‘entelektüel düşünme’ ile çoğu kez sadece ‘popüler kültür’ün marifeti sayılan ‘eğlence’yi, yer yer de gerçekle fanteziyi birbirine katmanın peşinde.

Programda Öne Çıkanlar:
Kontun Bahçesi: Giovanni Scognamillo Sergisi
18-25 Haziran / Indigo / 12.00-20.00

‘Paul Leger Show’: Açılış Performansı
18.06 Cumartesi / 21.00-21.30 / Garaj İstanbul

Dr. Moog – Dj Set: Gecenin Çocukları /
Giovanni Scognamillo’ya Saygı
18.06 Cumartesi / 21.45-01.00 / Indigo Lounge

Açık Hava Sineması
18-25 Haziran / Akarsu sk.

Film Maratonu: Engin Ertan’dan Kült Film Seçkisi
25 Haziran / 11.00-19.00 / Garaj İstanbul

Previous articleYeni Kara Filmler
Next articleCafe de Flore
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version