Ana sayfa Haber Çalışma Hayatında Kadın

Çalışma Hayatında Kadın

917
0


TÜSİAD, kadınların çalışma hayatında yaşadıkları sorunları kadınlar tarafından hazırlanan bir belgesel ile gündeme taşıyor.

“Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl yayınlanan kadın-erkek eşitliği karnesinde Türkiye, aldığı düşük notla en fazla dikkat çeken ülkelerden biri: 134 ülke içinden sondan dokuzuncu. Ekonomik büyüklüğüyle dünyada on altıncı sırada olan Türkiye’nin, kadınların ekonomiye katılımları bakımından sondan dördüncü olduğunu biliyor muydunuz?”

Bu durumu değiştirmek için çalışan TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu, “kadınların ekonomiye katılması sadece kadını değil, kadın-erkek tüm toplumu ilgilendirir” anlayışıyla “Çalışma Hayatında Kadın” konulu bir belgesel film hazırladı. Belgeselde, gerçek hayattan örneklerle kadınlar tarafından çalışma hayatına dair sorunlar gündeme taşınırken; iş hayatından sanata, spor dünyasından siyasete toplumun farklı kesimlerinden tanınmış erkekler konuyla ilgili temel mesajları dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in de yer aldığı filmde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi’nin yanı sıra Ali Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Ethem Sancak, Ahmet Zorlu gibi işadamları da rol aldı.

Yönetmenliğini kısa filmleriyle tanınan Gökçe Pehlivanoğlu’nun yaptığı belgeseli burdan izleyebilirsiniz.

Tüsiad 40. Yıl – Çalışma Hayatında Kadın from Gökçe Pehlivanoğlu on Vimeo.

Önceki makaleSinemanın Değişimi
Sonraki makaleFilmlerden Sekanslar -3-
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here