Ana sayfa Haber 30. İstanbul Film Festivali’ne Geri Sayım Başladı

30. İstanbul Film Festivali’ne Geri Sayım Başladı

769
0

İstanbul Film Festivali’nin 30. yılı vesilesiyle bu yıl arşiv niteliği taşıyan özel bir kitap yayımlanacak. 2 Nisan Cumartesi gününden itibaren satışta olacak “30: İstanbul Film Festivali’nin 30 Yılından 20 Yönetmen” adlı kitapta, festivalin kişisel tarihimizde oynadığı rol, festivalle büyümüş, sinemayı bu festival sayesinde keşfetmiş 20 yönetmenin gözünden anlatılıyor. Kitapta, bu 20 yönetmenin, fotoğrafçı Muhsin Akgün tarafından Beyoğlu’ndaki Emek, Atlas, Beyoğlu, Sinepop ve Yeşilçam sinemalarında çekilen özel fotoğrafları da yer alıyor. Muhsin Akgün tarafından çekilen yönetmen fotoğrafları ayrıca, festival sonuna kadar Atlas Pasajı’nın girişinde sergilenecek.

Muhsin Akgün’ün özel olarak fotoğraflarını çektiği yönetmenler: Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu, Pelin Esmer, Durul ve Yağmur Taylan, Çağan Irmak, Uğur Yücel, Ümit Ünal, Handan İpekçi, Kazım Öz, Aslı Özge, Mahmut Fazıl Coşkun, Tayfun Pirselimoğlu, Seyfi Teoman, Reis Çelik, Derviş Zaim, Reha Erdem, Serdar Akar, Hüseyin Karabey, Semih Kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan.

Pek Çok Seansın Bileti Şimdiden Tükendi
19 Mart Cumartesi günü gişelerini açan 30. İstanbul Film Festivali biletlerine sinemaseverler yoğun ilgisi gösterdi. Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılan ana gişelerde, hafta sonu boyunca devam eden uzun kuyruklar oluştu. Ana gişelerin yanı sıra Biletix satış sistemi üzerinden de devam eden bilet satışlarına yoğun ilgi vardı; 60.000’in üzerinde bilet satıldı. Torino Atı, Flamenco, Pina, Portakallar ve Günışığı, Daha İyi Bir Dünyada, Beni Asla Bırakma ve Küçük Beyaz Yalanlar filmlerinin de aralarında bulunduğu 42 seansın biletleri tükendi. Festivalde sadece 4 TL’den satılan hafta içi gündüz seanslarına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Festival programında yer alan 30. Yıl özel bölümü “Film Gibi 30 Yıl” da festival takipçilerinin büyük ilgi gösterdiği bir başka bölüm oldu.

Bilet bulamayan sinemaseverlere ufak bir hatırlatma: Seans öncesi gişelerde teslim alınmayan davetiyeler satışa sunuluyor. Görmek isteyip de bilet bulamadığınız filmler için, gösterimlerden önce sinema salonlarına uğramanızda fayda var.

İstanbul Film Festivali biletleri tam 12 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 8 TL. Akbank Galaları ve 3 boyutlu filmlerin biletleriyse 15 TL. Festivalin “Türkiye Sineması” bölümünde yer alan filmler ve Pera’da gösterilen filmler için de bilet fiyatı tüm seanslarda yine 4 TL.

Festivalde ayrıca, 1 Nisan tarihine kadar 30 bilet ve üzerinde alacak sinemaseverlere %10 özel indirim de uygulanacak.

Festival boyunca filmleri en ucuza izleme şansı Lale üyeleri’nin olacak. Lale üyeleri biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilecekler. Festival Sponsoru Akbank’ın Axess kart sahiplerinin, hafta içi gündüz seansları ve Türkiye Sineması bölümünde yer alan filmler hariç tüm festival filmlerinin biletlerini % 20 indirimle alabileceklerini de hatırlatalım.

Sinemaseverler biletlerini Biletix satış sistemi üzerinden ya da hizmet bedeli ödemeden Beyoğlu’nda Atlas ile Beyoğlu, Kadıköy’de Rexx sinemaları gişelerinden satın alabilirler.

Önceki makaleMasumiyet
Sonraki makaleCannes’dan Haberler
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here