Ana sayfa Haber Saraybosna Film Festivali, Talent Campus İçin Başvuruları Bekliyor

Saraybosna Film Festivali, Talent Campus İçin Başvuruları Bekliyor

758
0


Sarajevo Film Festivali bünyesinde, Berlin Film Festivali Talent Campus ile işbirliği halinde geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen Talent Campus bu sene de devam ediyor. Festival süresince Campus katılımcıları eğitimler, seminerler vb. alıyorlar. Sarajevo Talent Campus özellikle Doğu Avrupalı ve Türkiyeli sinemacıların katılımını bekliyor.

Bölgedeki gençleri sinemaya ve festivale teşvik etmek amacıyla açılan Talent Campus’e, Türkiye’den daha önce Cenk Ertürk, Ezgi Kaplan, Deniz Buga ve Faysal Soysal katılmıştı. Bu seneki başvuru sürecinin bitmesine ise az bir süre kaldı. (25 Mayıs 2011). Talent Campus’e kabul edilenlerin festival süresince (bir hafta) konaklama, beslenme ve yol masraflarının karşılandığını da hatırlatmakta fayda var.

Sarajevo Talent Campus’un genel sorumlusu Asja Makarevic’in e-mail adresi: asja.makarevic@sff.ba

Başvuru ve bilgi için ilgili linkler:
http://www.sff.ba/content.php/en/stc_2011?site=industry&set_culture=en
http://www.sff.ba/en/stc_2011_pitch?site=industry&set_culture=en
http://www.sff.ba/content.php/en/stc_2011_application?site=industry&set_culture=en

Önceki makaleİstanbul Modern’de Olivier Assayas Filmleri
Sonraki makaleIncendies
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here