Ana sayfa Haber Bu Son Olsun Filminden Emek Sineması’na Destek

Bu Son Olsun Filminden Emek Sineması’na Destek

795
0


Mahkemeden hakkında yıkım kararı çıkan tarihi Emek Sineması’nın korunması için Bu Son Olsun filminin yapımcıları, ilginç bir galaya imzaya atacak. Vizyona 6 Ocak Cuma günü girecek filmin galası, 3 Ocak’ta Yeşilçam Sokağı’nda Emek Sineması’nın önünde, açık havada çadırlar ve ısıtıcılar eşliğinde düzenlenen kokteyl ile başlayacak. Sokaktaki kokteylin ardından filmin gösterimi aynı sokakta bulunan Sinepop Sineması’nda yapılacak. Gala için Yeşilçam Sokağı kapatılacak. Yaklaşık bin kişinin ağırlanması planlanan galaya filmin yapımcısı ve oyuncuları da katılacak.

Yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı filmin müzikleri Cahit Berkay imzasını taşıyor. Filmin oyuncuları arasında Engin Altan Düzyatan, Hazal Kaya, Mustafa Uzunyılmaz, Ufuk Bayraktar, Ferit Kaya, Orhan Eşkin, Volga Sorgu, Engin Alkan, Serdar Orçin, Deniz Uğur, Bülent Çolak, Eray Özbal ve Tuğrul Tülek bulunuyor.

Önceki makaleBeyoğlu’ndaki Tarihi Sinemalar Birer Birer Yıkılıyor
Sonraki makaleYeni Çıkan Kitaplar: Sınıf İlişkileri
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here