Ana sayfa Haber Film Eleştirmenleri Ödülleri Dağıtıldı

Film Eleştirmenleri Ödülleri Dağıtıldı

791
0

Film Eleştirmenleri Ödülleri Los Angeles’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yılın en büyük sürprizlerinden biri olan siyah-beyaz sessiz film The Artist törende, “En İyi Film” dâhil dört ödül kazanarak en çok ödül alan film oldu. Filmin yönetmeni Michel Hazanavicius ise, geceden “En İyi Yönetmen” ödülüyle ayrıldı. Film ayrıca “En İyi Kostüm” ve “En İyi Müzik” ödüllerinin de sahibi oldu.

George Clooney, The Descendants filminde canlandırdığı baba rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülürken 1960’lı yıllarda ABD’nin güneyinde siyahi hizmetçiler ve beyaz patronlarının öyküsünü anlatan The Help filminin kadın oyuncuları Viola Davis ve Octavia Spencer, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödüllerini kucakladı. 82 yaşındaki Christopher Plummer ise, Beginners filmindeki performansıyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

“En İyi Yabancı Film” ödülünü İranlı bir ailenin öyküsünü anlatan A Separation kazandı. Woody Allen’in Midnight in Paris filmi, “En İyi Özgün Senaryo” ödülünü kazanırken “En İyi Uyarlama Senaryo” ödülü de Steven Zaillian, Aaron Sorkin ve Stan Chervin’in Moneyball adlı filmine verildi.

Harry Potter serisinin son filmi Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ise, “En İyi Makyaj” ve “En İyi Ses” ödüllerini kazandı. “En İyi Komedi” ödülü ise Bridesmaid filmine gitti.

Önceki makale2. My French Film Festival
Sonraki makaleThe Idiots
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here