Ana sayfa Haber Eleni Karaindrou Angelopoulos Anısına Çalıyor

Eleni Karaindrou Angelopoulos Anısına Çalıyor

687
0

22. Akbank Caz Festivali, günümüzün en önemli film ve tiyatro müziği bestecilerinden biri olan Yunan piyanist ve besteci Eleni Karaindrou’yu ağırlıyor. Theo Angelopoulos filmleri için bestelediği müziklerle dünya çapında bir hayran kitlesi edinen Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar yönetiminde 31 kişilik bir orkestra eşliğinde 7 Ekim Pazar günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek konserini, Ocak 2012’de hayatını kaybeden usta yönetmen Theo Angelopoulos’un anısına düzenleniyor. Karaindrou, ‘Ulis’in Bakışı’, ‘Ağlayan Çayır’, ‘Leyleğin Geciken Adımı’, ‘Sonsuzluk ve Bir Gün’, ‘Puslu Manzaralar’, ‘Kitera’ya Yolculuk’ gibi filmlerin müziklerinden oluşan bir performans sunacak.

Akbank Caz Festivali, 22. yılında yoğun bir programla sanatseverlerle buluşuyor. 3-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin programı, klasik cazdan dünya müzikleri ve elektronikaya kadar uzanıyor. Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilecek festivalin programında öne çıkan isimler Anthony Braxton & Diamond Curtain Wall Quartet, Eleni Karaindrou, İbrahim Maalouf, Gregory Porter ve The ACT Jubilee Night.

Önceki makaleAntiviral
Sonraki makaleGeriye Kalan 7 Eylül’de Vizyona Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here