Ana sayfa Haber Geriye Kalan 7 Eylül’de Vizyona Giriyor

Geriye Kalan 7 Eylül’de Vizyona Giriyor

751
0

Başrollerini Devin Özgür Çınar, Şebnem Hassanisoughi ve Erkan Bektaş’ın paylaştığı “Geriye Kalan” filmi; hayattan farklı dersler çıkarmış ama temelde aynı vahşi ve saldırgan “korku evren”inde ayakta durmaya çalışan iki kadının hikayesini anlatıyor. Evliliğini kurtarmak için her şeyi göze alan Sevda ile “öteki kadın” olmanın yükünü taşımaya çalışan Zuhal karşı karşıya gelir. İhaneti öğrendikten sonra, ne kocasıyla yüzleşmeyi ne de kendine bir dert ortağı aramayı aklına bile getirmeyen Sevda, güvenliğini ve hayat kalitesini korumayı en yüksek hak sayan günümüz insanının tipik tepkisini gösterir; öteki kadını yolundan çekmeye karar verir.

Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen filmin yönetmen koltuğunda daha önce Ahmet Uluçay, Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışmış olan Çiğdem Vitrinel yer alıyor. İlk uzun metraj filmini çeken Çiğdem Vitrinel’e filmin senaryosunda da kardeşi Şebnem Vitrinel eşlik ediyor.

Önceki makaleEleni Karaindrou Angelopoulos Anısına Çalıyor
Sonraki makaleGörünmeyenler
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here