Ana sayfa Haber Hayatboyu Vizyona Giriyor

Hayatboyu Vizyona Giriyor

709
0
Hayatboyu
Yön: Aslı Özge
Senaryo: Aslı Özge
Oyuncular: Defne Halman, Hakan Çimenser, Gizem Akman
Dağıtım: M3 Film
Ödüller:
32. İstanbul Film Festivali En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni
Dünya galası 63. Berlin Film Festivali’nde yapılan, 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazanan, Aslı Özge’nin yazıp yönettiği Hayatboyu 15 Kasım 2013’te M3 Film dağıtımıyla vizyona giriyor.
Sinopsis:
Hayatboyu, sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Filmin izlediği Ela saygın bir sanatçı, Can ise başarılı bir mimar. İstanbul’un en seçkin semtlerinden birinde, mimari tasarımını Can’ın yaptığı konforlu bir evi paylaşmaktalar. İlişkilerindeki tutku artık sönmüş olsa da karşılıklı saygı ve ilgi, beraberliklerinin sürmesini sağlıyor. Ta ki Ela bir gün Can’ın bir telefon konuşmasına kulak misafiri oluncaya dek…
Yönetmen Hakkında:
1975’te İstanbul’da doğan Aslı Özge, 2000 yılından beri Berlin’de yaşıyor. Uluslararası prömiyerini Locarno ve Toronto Film Festivallerinde yapan ilk uzun metrajlı sinema filmi Köprüdekiler(2009), Türkiye’de de İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödüllerini aldı. Almanya, İngiltere, Hollanda dahil olmak üzere birçok ülkede vizyona giren Köprüdekiler, kırkın üzerinde festivalde gösterildi. Aslı Özge’nin yeni filmi Hayatboyu (2013), dünya galasını 63. Berlin Film Festivali’nin Panaroma Special bölümünde yapıldı. Özge şu anda yeni projesi Ansızın üzerinde çalışıyor.
Basından:
“Sinemamızda fazla anlatılmayan, orta üst sınıf hikâyelerinin yeni bir örneği olan Hayatboyu, karakterlerinin içdünyalarını ısrarlı bir çabayla ekrana taşıyor. Özellikle Defne Halman’ın izleyeni hayran bırakan performansı ve özenli sinematografisiyle bu türün önemli örneklerinden biri olmayı başarıyor.” Barış Saydam (Avrupa Sineması)
Hayatboyubaşrol oyuncularının olağanüstü performansları ve etkileyici görüntü yönetimiyle, stilize ve çarpıcı bir film.” Leslie Felperin (Variety)
Hayatboyuetkileyici kompozisyonları, renk kullanımı, karakterlerine ve hikayesine cesur yaklaşımı ve incelikli oyuncu yönetimiyle dikkat çekiyor. Antonioni’yi anımsatan bu sıradışı film, yönetmenin çok farklı bir tarzda olsa da aynı derecede etkileyici olan ilk filmi Köprüdekiler’in başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlıyor. Aslı Özge mutlaka takip edilmesi gereken bir yönetmen.” Geoff Andrew (BFI Sight&Sound)

“Bir çiftin birbirlerinden ayrı düşmesi gibi klasik bir konuyu ele alan Aslı Özge, biçimsel açıdan son derece başarılı olmasının yanında, söylenmeden bırakılan şeylerin incelikli algısı, sessizliklerin yoğunluğu ve yüz ifadelerinin nüanslı derinlikleriyle zenginleşmiş zarif üslubunu ustalıkla ortaya koyuyor.” Fabian Lemercier (Cineuropa)


Önceki makaleBir Aylak Adam Belgeseli Yayında
Sonraki makaleBilgi Sinema’dan Alternatif Gösterimler
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here